İngiltere Parlamentosunda Bahreyn rejiminin cinayetlerinin desteklenmesine itiraz

  • 11 Temmuz 2020
  • 6.323 kez görüntülendi.
İngiltere Parlamentosunda Bahreyn rejiminin cinayetlerinin desteklenmesine itiraz

İngiltere Parlamentosu temsilcileri, Bahreyn rejiminin insan haklarını ayaklar altına alan girişimlerini İngiliz hükümetinin görmezden gelmesine tepki gösterdiler.

Guardian gazetesinin haberine göre, Muhafazakar Parti’den Peter Batemli, Irak dışişleri bakanlığından Bahreyn rejiminin insan hakları ihlallerini gözönüne almasını  bu doğrultuda Bahreyn rejiminin iki aktivist için verdiği idam kararına tepki göstermesini isterken aynı şekilde uluslararası insan hakları kuruluşu ve diğer kuruluşlardan Bahreyn rejimine tepki göstermeleri ve bu rejime sözkonusu kararda geri adım atması için baskı yapmalarını istedi.

İngiltere İşçi Partisi milletvekillerinden Endy Slavter de, Bahreyn’de  26 kişiye daha idam cezasının verilmesine işaretle, İngiliz hükümetinden bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmesi ve Bahreyn rejimine karşı tepki göstermesini istedi.

Bilindiği gibi Bahreyn’de barışçı gösterilerle en temel insani haklarını isteyenlerden yüzlercesi bu zamana kadar Bahreyn ordusu ve güvenlik birimlerince zalimce bastırılmış ve tutuklanırken, bir çoklarının işkence altında yapılan sorgulamaları da  uluslararası kuruluşların tepkilerine neden olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.