İngiltere Tahran’daki büyükelçisini geçici olarak geri çağırdı

  • 15 Ocak 2023
  • 124 kez görüntülendi.
İngiltere Tahran’daki büyükelçisini geçici olarak geri çağırdı

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Alireza Ekberi’nin idam edilmesinin ardından Londra’nın Tahran’daki büyükelçisini daha fazla istişare için geçici olarak geri çağırdığını duyurdu.

İRNA Haber Ajansının bildirdiğine göre James Cleverly, Cumartesi gecesi Twitter’da yayınladığı bir mesajda Londra’nın Ekberi hakkındaki  kararına yanıt olarak sonraki adımları düşündüğünü iddia etti.

Yargı Erki’nin merkez medyasının bildirdiğine göre  yolsuzluk ve İngiliz hükümetinin istihbarat teşkilatına casusluk yaparak ülkenin iç ve dış güvenliğine karşı kapsamlı faaliyette bulunmak suçlamasıyla idama mahkum edilen İran-İngiliz çifte vatandaşı olan Alirıza Ekberi infaz edildi.

Bu arada Cumartesi günü İngiltere’nin Tahran’daki büyükelçisi Simon Shercliffe, İngiltere’nin İran’ın ulusal güvenliği alanı da dahil olmak üzere alışılmadık müdahalelerine yanıt olarak Batı Avrupa Genel Müdürü tarafından Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Bu görüşmede, İngiliz hükumeti’nin İran İslam Cumhuriyeti’nin ulusal güvenliğine aykırı ve sabotaj eylemlerine ilişkin İran’ın tepkisi  İngiliz hükümetine iletildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.