İngiltere Tarafından Hazırlanan Karar Tasarısına Yemen Hükümetinden Sert Tepki

  • 27 Şubat 2018
  • 997 kez görüntülendi.
İngiltere Tarafından Hazırlanan Karar Tasarısına Yemen Hükümetinden Sert Tepki

Yemen Devrimi Yüksek Komite Başkanı Muhammed Ali el-Husi, Yemen’de Husilere yönelik silah ambargosu konusunda İngiltere tarafından hazırlanan ve BM Güvenlik Konseyi’nde oylanan tasarıya ilişkin Twitter hesabında bir yazı paylaşarak şu ifadelere yer verdi: Rusya’nın bunu veto etmesi ve bu ülkenin sunduğu tasarı onaylanması aslında Amerikan-Suudilerin Yemen’e karşı yürüttüğü saldırı politikasının başarısızlığıdır ve ABD’nin Yemen’deki varlığını ortadan kaldırma hususunda yeni bir başlangıç sayılır.

Husi’nin paylaştığı notta, “Olup bitenler sözde BM uzmanları tarafından hazırlanan raporların boş ve yalan olduğunu ortaya koydu. Düşmanlar bugünü beklerken dünya karşısında dev bir siyasi skandal sergilediler. Bu başarısızlık kuşatma altındaki masum Yemen halkına yönelik düşmanlar tarafından işlenen cinayetler sonucu gerçekleşmiştir” işaret edildi.

Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) İngiltere’nin Yemen’de Husilere yönelik silah ambagosu konusunda sunduğu karar tasarısını veto etmişti.

Öte yandan Rusya ise, Yemen’e yaptırımların uzatılmasını bir yıl uzatılmasını öngören kendi tasarısını sunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.