İngiltere’den Arabistan’a silah satışı

  • 13 Şubat 2017
  • 1.193 kez görüntülendi.
İngiltere’den Arabistan’a silah satışı

Yayınlanan gizli bir rapor, İngiltere dışişleri bakanının Arabistan’a silah satışının devam etmesi çağrısında bulunduğunu gösterdi.

Presstv’nin bildirdiğine göre Yemen sivil halkından 140 kişinin ölümüne yol açan Suudi rejiminin Yemen’de bir düğün evini bombalaması üzerinden bir ay geçtiği bir sırada İngiltere’nin dışişleri bakanı Boris Johnson, bu ülke uluslararası ticaret bakanını Suudi rejimine silah satışını sürdürmesi için baskı altına almış bulunmaktadır.

Guardian gazetesinde çıkan bu rapora göre İngiltere’nin dışişleri bakanı Boris Johnson, uluslararası ticaret bakanı Liam Foks’tan Arabistan’a silah satışının ertelenmesi kararını gözden geçirmesini istedi.

Suudi rejiminin Yemen’e yönelik saldırısı ardından İngiltere’nin Arabistan’a silah satışı sürekli olarak çok sert eleştirilere maruz kalmış ve Suudi rejiminin bu silahları Yemen’de sivil halka yönelik kullandığı açıklanmıştı. Ancak tüm bu eleştirilere rağmen başta Amerika ve İngiltere olmak üzere bazı batılı devlet halen Suudi rejiminin Yemen’deki cinayetlerini desteklemekte.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.