İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden Al-i Halife rejimine tepki

  • 22 Haziran 2016
  • 689 kez görüntülendi.
İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden Al-i Halife rejimine tepki

Bahreynli Müslümanların lideri Şeyh İsa Kasım’ın vatandaşlığının Al-i halife rejimi tarafından iptal edilmesi ardından gelen tepkilerin devamında, İnsan Hakları İzleme Örgütü de bir açıklama yaptı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yapılan açıklamada, ABD ve İngiltere’nin Bahreyn’de Müslüman liderin vatandaşlıktan çıkarılması ve insan hakları aktivistlerinin hapsedilmesine gözünü yumduğu belirtildi.

İnsan hakları İzleme Örgütü, Bahreynli yetkililerin ülkenin büyük din adamının vatandaşlığının iptaline ilişkin keyfi kararlarından geri adım atmasını ve insan hakları aktivistlerini derhal serbest bırakması gerektiğini belirtti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Ortadoğu Direktörü Jeo Stork, Bahreyn yönetimi ve iktidardaki hanedanın, ülkede siyasi reform yolunu kapatırken siyasi muhalifleri bastırdığını, Washington ve Londra’nın bu konuyu açık ve net şekilde kınamaları gerektiğini, bu tür kışkırtıcı girişimlerin onların Manama ile stratejik ilişkileri ve askeri yardımları üzerinde etkili olacağını belirtmeleri gerektiğini vurguladı.

Öte yandan İnsan Haklar İzleme Örgütü Başkanı Kont Ros, sosyal paylaşım sayfası üzerinden yaptığı açıklamada, Batı’nın gözünü yumduğu için Bahreyn’de insan hakları aktivistlerinin tutuklandığı ve alimin vatandaşlığının iptal edildiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.