İnsan hakları kurumları Suudilerin muhalefete vahşi tutumunu kınadı

  • 11 Ekim 2019
  • 570 kez görüntülendi.
İnsan hakları kurumları Suudilerin muhalefete vahşi tutumunu kınadı

Avrupa insan hakları kurumları, Suudi hükümetin idam edilen muhaliflerin cesetlerini bile ailelerine teslim etmediğini duyurdu.

Mer’at-ul Cezire sitesinin bildirdiğine göre, Arabistan’da insan haklarını izleyen “Avrupa-Suudi insan hakları” kurumu yayınladığı bildiride Suudi yetkililerin 2016’dan beri idam edilen muhaliflerden 83’ünün cesedini ailelerine teslim etmediğini duyurdu.
Söz konusu insan hakları kurumu söz konusu kişilerin hukuk çerçevesi dışında idam edildiklerini, bunun ise “yasadışı cinayeti”n tam anlamı olduğunu bu yüzden Suudi hükümeti şimdiye kadar maktul ailelerin yakınlarının naaşlarını almak için tüm taleplerine kayıtsız kaldığını belirtti.
Avrupa-Suudi insan hakları” kurumu bir kez daha Arabistan’da idamların durdurulmasını isterken 39 tutuklunun ise idam eşiğinde olduklarını duyurdu.
Kurum ayrıca bu yılın (2019) sonuna kadar idam edilenlerin sayısının 200’e ulaşacağı tahmininde bulundu.
Arabistan’da hukuk dışı tutuklamalar ve idamlar her zaman başta uluslararası Af Örgütü, insan hakları izleme örgütü ve AB  gibi uluslararası kurumların eleştirilerine sebep olmuştur, fakat Suudi rejimi hala muhalefeti bastırma siyasetlerine devam ediyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.