İnsani yardımların Yemen’e ulaştırılmasını engelleme girişimlerini rapor edeceğiz

  • 05 Mayıs 2015
  • 792 kez görüntülendi.
İnsani yardımların Yemen’e ulaştırılmasını engelleme girişimlerini rapor edeceğiz

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yemen’deki insani durum hakkında uyarıda bulunarak , İran’ın Yemen’e gönderdiği yardımların Suudi Arabistan tarafından bu ülkeye ulaştırılmasını engelleme girişimlerini uluslararası kurumlara şikayet edeceklerini bildirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü , Yemen’deki insani durumun gittikçe daha da kötüleştiği konusunda uyarıda bulunarak, “Suudiler’in Yemen’e gönderdiğimiz yardımların bu ülke halkına ulaştırılmasını engelleme girişimleri ile ilgili bir rapo hazırlamaktayız ve bu raporu yakın bir gelecekte ilgili ulaslararası kurumlara sunacağızdır” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ayrıca Yemen halkının gıda, ilaç ve tıbbi malzemeye ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşadığını vurgulayarak, “Yemen’in ablukaya alınması insanlık dışı bir uygulamadır ve Suudi Arabistan’ın insanı yardımların Yemen halkına ulaştırılmasını engellemesi ise bu ülkede ilaç, içme suyu ve yemek gibi temel yaşam malzemelerin yoksunluğuna sebep olmuştur” açıklamasını yaptı.

Afham sözlerinin devamında,“İran İslam Cumhuriyeti, Yemen halkı için hazırladığı insanı yardımlarla ilgi ve Suudi Arabistan’ın bu konuda çıkardığı engellemeler hakkında uluslararası kurumlara göndermek üzere rapor hazırladı ve aynı zamanda insanı yardımların Dünya Kızılay Örgütü tarafından Yemen halkına ulaştırılması konusunu da takip edecek”diye ekledi.

İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü ayrıca uluslararası organlar tarafından yasaklanan silahların Suudi Arabistan tarafından mazlum Yemen halkına karşı kullanılmasını ve Batılı medyanın ise bu konuda sessizliğini eleştirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.