İphone ve Android, Amerika’da casusluk yuvası

  • 08 Mart 2017
  • 1.371 kez görüntülendi.
İphone ve Android, Amerika’da casusluk yuvası

Amerika’nın Milli Güvenlik Ajansı NSA eski çalışanı iPhone ve android sistemlerinin Amerika’da bir casusluk yuvası haline getirtildiğini bildirdi.

Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu’nun (NSA) sırlarını ifşa eden eski istihbarat görevlisi Edward Snowden Twitter’dan yaptığı duyuruda hala belgeler üzerinde çalıştığını ancak program ve ofis isimleri ile şifreleme sistemlerinin belgelerin gerçek olduğuna yönelik bir işaret olduğunu söyledi.

“Henüz yayın üzerine çalışıyorum ama Wikileaks’in elindeki büyük bir şeye benziyor. Otantik gözüküyor” ifadesini kullanan Edward Snowden, ayrıca CIA’in Amerikan şirketlerini hackleyerek bu şirketler için güvenlik sorunu yaratmasının sıkıntılı olduğunu söyledi.

Snowden, CIA’in bir iPhone telefonda yarattığı güvenlik açığını diğer hackerlerin kullanabileceğini vurguladı.

Öte yandan Wikileaks, 8.761 belge ve dosyadan oluşan, bugüne kadarki en büyük casusluk dökümanlarını yayınlamaya başladı. CIA’in WhatApp yazışmaları ile Android ve iPhone telefonlardaki belgelere erişebildiğini ortaya koyan belgeler, Windows, macOS ve Linux işletim sistemli bilgisayarlara da ulaşılmasının mümkün olduğunu gösteriyor. CIA yazılım açıkları sayesinde iPhone ve Android’lere sızabiliyor; uzaktan kontrol edebiliyor. WhatsApp, Telegram yazışmalarını da telefonlara sızdığı için izleyebiliyor, kameranın gördüğü her şeyi izleyebiliyor ve akıllı televizyonların çevresini dinleyebiliyor.

Belgelerde Apple iPhone, Google Android ve Microsoft Windows’u CIA’in nasıl “gizli mikrofon” haline getirdiğine ilişkin kanıtlar da sunuluyor.

WikiLeaks’in Vault-7 (Kasa Dairesi 7) kod ismini verdiği dökümanlara göre, otomobil ve minibüslere de sızmak için yazılım geliştirmeye çalışan CIA, tespit edilemeyecek suikastler düzenleyebilmeyi hedefliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.