Irak Asaib-i Ehl-i Hak Hareketi: ABD Ordusunun İhlallerine İzin Vermeyeceğiz

  • 15 Kasım 2020
  • 3.732 kez görüntülendi.
Irak Asaib-i Ehl-i Hak Hareketi: ABD Ordusunun İhlallerine İzin Vermeyeceğiz
 Asaib-i Ehl-i Hak Hareketinin siyasi bürosunun bir üyesi, ABD ordusunun ihlallerine değinerek buna izin vermeyeceklerini söyledi.
Asaib-i Ehl-i Hak Hareketinin siyasi bürosunun üyesi Mahmud er-Rabie şu ifadelerde bulundu: ‘Amerikalılar Irak hava sahasını gayri resmi olarak kullanıyor ve Irak hava sahasını ihlal ediyorlar.
Irak hava sahasının Amerikalılar tarafından sürekli olarak ihlali, açıkça Irak hükümetinin tuhaf duruşu ve Bağdat’ın tepki vermemesiyle ilgilidir.
Hükümetin bu konudaki sessizliği tuhaf görünüyor, çünkü hükümetin üzerine kurulduğu öncelik Irak’ın egemenliğini korumak ve Irak’ın egemenliğini ihlal edecek her türlü eylemi engellemektir.
ABD ordusunun Irak’ın egemenliğini ihlal etmesi reddedilmektedir ve buna izin vermeyeceğiz. Maalesef hükümet ülkenin otoritesi konumunda olan Irak hava sahasını destekleyemiyor.’
ABD birliklerinin Irak’tan çekilmesine ilişkin kararın uygulanması vurgulanmaktadır.
Öte yandan Irak parlamentosundaki Sadigun’un partisi milletvekili Ahmed el-Kenani de şu açıklamalarda bulundu: ‘ABD askerlerinin Irak’tan çekilmesi kararı hala yürürlüktedir ve Donald Trump’ın gitmesiyle değişmeyecektir.
Irak hükümeti, Irak parlamentosunun ABD askerlerinin ülkeden çıkması kararına uygun hareket etmelidir. Hükümet bunu yapmakla yükümlüdür ve uygulamak zorundadır.
Irak parlamentosunun Amerikan askerleri de dahil olmak üzere yabancı askerlerin geri çekilmesine ilişkin kararı halk tarafından desteklenmektedir.’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.