Irak “Asaibi Ehli Hak” Hareketinden Türkiye’ye sert uyarı

  • 07 Aralık 2015
  • 810 kez görüntülendi.
Irak “Asaibi Ehli Hak” Hareketinden Türkiye’ye sert uyarı
Irak “Asaibi Ehli Hak” örgütü, Türkiye’nin Irak topraklarına tecavüz etmesini sert kınayarak Türkiye’den derhal güçlerini Irak topraklarından geri çekmesini istedi.

Irak el-Mesle internet sitesinin bildirdiğine göre Irak “Asaibi Ehli Hak” örgütün askeri kanadı sözcüsü Cevad et-Talibavi Kürt Peşmergelere eğitim vermek ve IŞİD’e karşı mücadele etmek bahanesiyle Türkiye askeri güçlerinin Irak topraklarına girmesinin gerçekte uluslararası kanunların ihlal edilmesi ve Irak’a tecavüz olduğunu bildirerek, Türkiye askeri güçlerinin Irak topraklarından çıkmaması durumunda, Türkiye’nin tüm çıkarlarının Irak “Asaibi Ehli Hak” örgütünün saldırılarına hedef olacağını bildirdi.

Öte yandan Irak’ın El-Nüceba Hareketi Sözcüsü Musevi de, Kuzey Irak’a giren Türkiye ordusu işgalci ve saldırgan güç telakki edileceğini açıkladı.

Sözcü Musevi, Irak topraklarına giren her türlü askeri güç işgalci sayılacağını ve bu güçle mücadele edileceğini ve kim bu gücü olumlu karşılayacak olursa hain ilan edileceğini ve vatana ihanet suçundan yargılanması gerektiğini belirtti.

Sözcü Musevi, Bağdat ve uluslararası camia Türkiye ile terör hamisi ve hatta terörist bir devlet gibi teamülde bulunması gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.