Irak başbakanı el-Anbar aşiretlerine silah yardımı yapılması teklifini kabul etti

  • 15 Ocak 2015
  • 876 kez görüntülendi.
Irak başbakanı el-Anbar aşiretlerine silah yardımı yapılması teklifini kabul etti

Irak’ın el-anbar eyaleti valisi, bu eyalet aÅŸiretlerine silah yardımında bulunulmasının Irak baÅŸbakanı tarafından onaylandığını bildirdi.

Irak el-anbar eyaleti valisi Suheyb er-Ravi dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Irak’ın tahrip edilmiÅŸ eyaletlerinin onarımı amacıyla bir fonun oluÅŸturulduÄŸunu hatırlatarak, el-Anbar aÅŸiretlerinin silahlandırılması teklifinin baÅŸbakan Haydar el-Ä°badi tarafından kabul edildiÄŸini söyledi.

Eyaletin IŞİD terör örgütünden kurtarılması, ardından evinden barkından olanların kendi evlerine geri dönmelerini sağlamanın el-Anbar eyaleti yetkililerinin en öncelikle meselelerinden olduğunu belirten Suheyb er-Ravi, bu eyalette insani bir dram yaşandığını, eyaletin başka ülkelerle olan sınırlarında en ufak bir kontrolün dahi bulunmadığını bildirdi.

Öte yandan Irak içişleri bakanlığı sözcüsü Saad Maan son birkaç gün içinde El-Anbar, Salahattin, Bağdat ve Diyale eyaletlerinde IŞİD terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda şimdiye kadar 231 IŞİD teröristinin öldürüldüğünü belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.