Irak başbakanı: Haşdüş Şabi’nin varlığını korumak hükümetin en önemli görevidir

  • 07 Kasım 2018
  • 1.663 kez görüntülendi.
Irak başbakanı: Haşdüş Şabi’nin varlığını korumak hükümetin en önemli görevidir

Irak başbakanı Adil Abdulel’Mehdi, Haşdüş Şabi komutanlarıyla yaptığı toplantıda, bu kurumun varlığını korumasını ve bu kurumun mali ihtiyacının temin edilmesini Irak hükümetinin öncelikli ve en önemli görevi olduğunu söyledi.

Irak Başbakanı Adil Abdulel’Mehdi, dün Haşd’üş Şabi komutan vekili Ebu Mehdi el’Mühendis ve diğer komutanlarla görüşmesinde, Irak halkı milis gücü Haşd’üş Şabi’nin seferberliğinin ülke güvenlik servisleri, ordu ve diğer birimleri için tarihi bir başarı ve kazanım olduğunu belirtti.

Irak Başbakanı, bazılarının Haşd’üş Şabi’nin geçici olduğunu göstermeye çalıştıklarını ama bunun gerçek olmadığını zira bu kurumun varlığının zaruri olduğunu söyledi.

Irak Başbakanı’nın sözleri, 31 Ekim’de ABD’nin Bağdat’taki büyükelçiliğinin, Haşd’üş Şabi’yi taifeci milis gücü olarak yayınladığı bildiriden sonra geliyor.

Bu arada Irak parlamentosu milletvekili Velid elSehlani, yaptığı açıklamada, Amerika’nın öncelikli olarak Haşd’üş Şabi’nin faaliyetlerinin kısıtlanması ve daha sonra da bu kurumun ortadan kaldırılması hedefinde olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.