Irak Başbakanı İbadi: Ramadi’de emirlere aykırı bir şekilde geri çekilen askerler cezalandırılacak

  • 23 Mayıs 2015
  • 749 kez görüntülendi.
Irak Başbakanı İbadi: Ramadi’de emirlere aykırı bir şekilde geri çekilen askerler cezalandırılacak

Irak hükümeti, Ramadi’deki askerlerin talimat almadan geri çekilmesi sonucu Ramadi’nin bazı yerlerinin IŞİD’in kontrolüne geçmesinden dolayı, çekilen askerlere ceza vermeye hazırlanıyor.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, IŞİD’in, Irak ordusunun “açığından” yararlanarak Enbar vilayetinin merkezi Ramadi kentinin bazı noktalarını ele geçirdiğini, “askeri talimat olmaksızın” görev yerini terk edenlerin cezalandırılacağını açıkladı.

İbadi resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kusuru bulunanların cezalandırılacağını, teröristlerle savaşan askerlerin de ödüllendirileceğini belirtti.

Konuyla ilgili olarak “IŞİD, stratejik bir başarı sağlamadı, sağlamayacak” ifadelerini kullanan İbadi şunları kaydetti: “IŞİD grupları, sebeplerine dair halihazırda soruşturması devam eden bir açıktan faydalandı. Ramadi’deki askerlerin çekilmesi, talimat alınmaksızın, emirlere aykırı bir şekilde gerçekleşti.”

İbadi, güvenlik güçlerinin, Beyci rafinerisini IŞİD’ten kurtardığını hatırlatarak, Es-Sıynıyye ve El-Bucevari bölgelerinin en de kısa zamanda kurtarılacağını, Irak halkının, terör ve yolsuzlukla mücadelede güvenlik güçlerine destek vermesi gerektiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.