Irak baÅŸbakanı Ä°ran’ın yardımlarını takdir etti

  • 25 Aralık 2014
  • 783 kez görüntülendi.
Irak baÅŸbakanı Ä°ran’ın yardımlarını takdir etti

Irak baÅŸbakanı Haydar el’Ä°badi,  Ä°slami Ä°ran meclis baÅŸkanı Ali Laricani ile görüşmesinde,  Irak hükümetinin teröristler aleyhinde savaşında Ä°ran devletinin Irak’a yaptığı  yardımların çok deÄŸerli olduÄŸunu belirterek  teÅŸekkür etti.

Ä°ran’ın özellikle Musul baÅŸta olmak üzere ülkede baÅŸ gösteren son buhranda Irak hükümetinin teröristlerle mücadelesinde yardımlarına iÅŸaret eden Ä°badi, Ä°ran devleti ve halkının, Irak’ın  en zor dönemlerinde Irak’ın yanında yer aldığını kaydederek, Irak’ın bundan dolayı Ä°ran’ın bu yardımlarını unutmayacaklarını söyledi.

Irak başbakanı,  İran ve Irak halkı ile devletinin, siyasi, ticari ve kalkınma gibi konularda işbirliğini  en üst düzeylere çıkartması gerektiğini belirterek, zira iki milletinin birbirine bağlı  olduğunu söyledi.

 

Ä°ran Ä°slami Åžura Meclisi BaÅŸkanı Ali Laricani de, Irak’ın terör örgütü IŞİD baÅŸta olmak üzere terörist gruplarla mücadelesinde Ä°ran’ın Irak’a yönelik yardımlarını süreceÄŸini kaydederek,  bölgede terörist gruplarının  güçlenmesine sebep olan bazı ülkelerin siyasetleri ve tutumlarını  gözden geçirmeleri ve deÄŸiÅŸtirmeleri umudunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.