Irak başbakanı: Musul’u kurtarma operasyonuna Türkiye ordusunun katılmasına izin vermeyeceğiz

  • 10 Ekim 2016
  • 956 kez görüntülendi.
Irak başbakanı: Musul’u kurtarma operasyonuna Türkiye ordusunun katılmasına izin vermeyeceğiz

Irak başbakanı Haydar el’İbadi, Musul’un terör örgütü IŞİD’den kurtarılması için düzenlenecek operasyona Türkiye ordusunun katılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Irak başbakanı, dün Kerbela’da tasua ve aşura merasimlerinde güvenlik önlemleriyle ilgili süreci takibiyle ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Irak topraklarında yabancı her askeri gücün bu ülkenin hakimiyetinin çiğnenmesi anlamında olacağını belirterek, Türkiye’nin Musul operasyonuna katılma baskısı karşısında şaşırdıklarını söyledi.

Irak başbakanı, Türkiye liderliğinin iç hedeflerini gerçekleştirmek ve Türkiye ordusunu sınır ötesinde çatışmalarla meşgul etmeye dayalı planının kaygı verici olduğunu belirterek, ‘bu mesele Ankara ve Bağdat ilişkileri çerçevesinde değil’ dedi.

Bu arada Irak’tan alınan ayrı bir habere göre, Irak el’Anbar eyaleti el’Cezire operasyon komutanı tümgeneral Kasım Muhammed Salih, dün yaptığı açıklamada, Remadi şehrinin batısında bazı bölgelerin IŞİD’den kurtarıldığını ve Remadi’nin tamamen kurtarılması için de gerekli operasyonların kesintisiz bir şekilde devam edeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.