Irak Başbakanı’ndan Merciliğe Lebbeyk

  • 10 Kasım 2019
  • 1.087 kez görüntülendi.
Irak Başbakanı’ndan Merciliğe Lebbeyk

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Dini Merciliğe açık bir mektup yazarak, kabinede önemli değişiklikler yapmak ve seçim kanununu reform etmek istediğini belirterek, gösterilerin Iraklı siyasilerin değişikliği kabul etmelerine katkı sağladığını belirtti.

Abdulmehdi bugün yayınladığı bildiride, Irak Yüksek Dini Merciliği’nin açıklamalarını çok değerli niteleyerek, protestoların reform ve değişiklikler için en önemli araçlardan olduğunu, bununla birlikte, bu itirazların toplumun normal yaşama dönmesine imkan vermesi gerektiğini kaydetti.

Irak Başbakanı, hükümetin kendini halkın ve yasama organlarının iradesi üstünde bir güç olarak görmediğini ifade ederek, protestocular ile birebir görüş birliği içinde olduğunu, reformların kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Irak Başbakanı ayrıca, yargı ve hükümetinin yasalar dışında saldırı düzenleyip, adam kaçıran veya gözaltına alan kişiler hakkında soruşturma başlatılacağını da duyurdu.

Irak Yüksek Merciliği dün, bir kez daha göstericilere karşı şiddetten uzak durulması ve eylemcileri katledenlerin takip edilmesi gerektiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.