Irak Başbakanından Suudi Rejime Sert Tepki

  • 28 Aralık 2016
  • 936 kez görüntülendi.
Irak Başbakanından Suudi Rejime Sert Tepki

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Arabistan Dışişleri Bakanı’nın Irak Halk Güçleri Haşd-i Şaabi’yle ilgili yaptığı açıklamalara tepki göstererek söz konusu açıklamaları Irak’ın içişlerine müdahale olarak niteledi.

Irak Başbakanı Haydar El İbadi,  dün Arabistan Dışişleri Bakanı’nın açıklamasına tepki göstererek; Arabistan’ın Irak’ta  gerginliğin sürmesine dair siyasetlerinin kabul edilemez olduğunu belirtti ve Suudi rejiminin kendi iç sorunlarını  Bağdat’a taşımaması gerektiğini söyledi.

Haşd-i Şaabi komutanlarından Casım El Cezairi de,  Arabistan Dışişleri Bakanı’nın açıklamasına tepki göstererek,  Haşd-i Şaabi’nin bir  güvelik birimi olduğunu ve Irak hükümetinin komutasında faaliyet gösterdiğini belirterek aslında Suudi rejiminin Irak’ta kanunsuz girişimlerde bulunduğunu ve bu durumun Suudi rejiminin Irak’a yönelik düşmanlığını gösterdiğini söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El-Cübeyr, Irak Halk Güçleri’ni “taifeci bir güç” şeklinde nitelemiş ve bu güçlerin Irak’ın güvenliğini ve birliğini tehdit ettiğini iddia etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.