Irak büyükelçisi: Direniş ekonomisi, üretim ve istihdam Irak için de yararlıdır

  • 08 Nisan 2017
  • 1.040 kez görüntülendi.
Irak büyükelçisi: Direniş ekonomisi, üretim ve istihdam Irak için de yararlıdır

Irak’ın İran büyükelçisi Racıh Sabir Abud el’Musevi, hicri şemsi yeni yılın İslam inkılabı rehberi tarafından ‘Direniş ekonomisi, üretim ve istihdam yılı’ olarak adlandırılmasına işaretle, bu şiarın yalnızca İran için değil Irak için de yararlı olduğunu bildirdi.

Irak büyükelçisi, dün Huzistan eyaletinde yer alan Hürremşehr’de sanayi, maden, ticaret ve tarım odasında düzenlenen oturumda yaptığı açıklamada, İranlı işadamlarının Irak’ta 6 ay vize alabileceklerini söyledi.

Irak büyükelçisi, iki ülke arasında ilişkilerin iyi bir düzeyde olduğunu belirterek, İran ve Irak iktisadi ilişkilerinin gelişmesinin zaruri olduğunu söyledi.

Irak’ın İran büyükelçisi, geçen yıl aşura ve tasua merasimleri için İran’dan Irak’a 2.5 milyon ziyaretçisinin geldiğini belirterek, düşmanların bile bu durum karşısında ne yapacaklarını şaşırdıklarını ve hatta itiraz ettiklerini söyledi.

Irak büyükelçisi, dünya emperyalizminin İran ve Irak hükümetlerini devirmek peşinde olduğunu belirterek, bu çerçevede İran’a yaptırım uyguladıklarını ve Irak’a da terörist getirdiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.