Irak Cumhurbaşkanı, Ayetullah Sistani’nin Siyasi Gelişmelerle İlgili Tutumunu Övdü…

  • 01 Şubat 2015
  • 740 kez görüntülendi.
Irak Cumhurbaşkanı, Ayetullah Sistani’nin Siyasi Gelişmelerle İlgili Tutumunu Övdü…

Irak cumhurbaşkanı, Ayetullah Sistani’nin Irak siyasi gelişmeleriyle ilgili tutumundan övgüyle bahsetti.

Irak cumhurbaşkanı Fuat Masum dün katıldığı bir basın toplantısında, Ayetullah Sistani’nin her hangi siyasi bir faaliyetinin bulunmamasına rağmen, kendisinin yetenekli, güçlü bir siyaset adamı olduğunu bildirdi.

Ayetullah Sistani’nin Irak’ın birlik ve bütünlüğüne büyük önem verdiğini ve Irak’ta muhtelif mezhep ve etnik gruplar arasında dayanışma ve kardeşlik ilişkilerinin en üst derecede olması yönünde çaba harcadığını belirten Irak Cumhurbaşkanı Masum, Ayetullah Sistani’nin Iraklı Sünnilerin ülke genelinde siyasi faaliyetleri sürdürmesi, seçim yasalarının değişmesi ve Irak’ta yeni bir anayasanın bilir ve erdem kişilerce hazırlanmasına önemli vurgu yaptıklarını söyledi.

Irak’ta seçim yasalarında değişiklik yapılmadan öncesine kadar Sünnilerin seçimlere istedikleri gibi katılamadıklarını, ancak Iraklı taklit mercilerinin ısrarı üzerine ülkede her bir eyaletin bir seçim merkezi haline getirtildiğini ve Sünnilerin de seçimlere katılabildiklerini söyledi.

Irak cumhurbaşkanı Ayetullah Sistani’nin Irak Kürdistan bölgesi ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu bildirerek, Ayetullah Sistani’nin her zaman Kürtlerle ilişkisi bulunduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.