Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum: Irak, İran’ın terör örgütleriyle mücadeledeki rolünü unutmayacak

  • 08 Mart 2018
  • 1.033 kez görüntülendi.
Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum: Irak, İran’ın terör örgütleriyle mücadeledeki rolünü unutmayacak

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri bugün Bağdat’ta bir araya geldiler. Görüşmede Masum, Irak halkı ve hükümetinin İran’ın terör örgütleri ve IŞİD ile mücadeledeki rolünü unutmayacağını ifade etti.

Irak Cumhurbaşkanı Masum görüşmede, İran ve Irak’ın tarihi, kültürel ve dini ilişkilerine işaretle, bugün yeni dönemde Irak’ın yeniden inşası için ikili işbirliğinin geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Masum, iki ülkenin ekonomik işbirliği için türlü ortam ve alanlara işaretle, İran özel sektörünün Irak’ın yeniden inşasına daha güçlü şekilde katılmasını istediğini ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı da görüşmede, bölgede terörizmin kökünün kazınması için tüm bölge ülkelerinin Irak’a yardım etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Irak’ın İslam dünyası, bölge ve uluslararası arenadaki rolünün ayrıcalıklı olduğunu belirten Cihangiri; Irak halkı ve hükümetinin dini mercilik, siyasi dirayete sahip liderliği ve ilerici anayasası sayesinde krizleri başarıyla geride bıraktığını vurguladı, Irak’ın birlik ve bütünlüğünün tüm Iraklı grupların isteği olduğunu kaydetti.

Cihangiri dün üst düzey bir heyet başkanlığında, Irak Başbakanı’nın resmi daveti üzerine Bağdat’a geldi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.