Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum: Yeni Hükümet En Kısa Zamanda Kurulmalı

  • 19 Temmuz 2018
  • 1.566 kez görüntülendi.
Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum: Yeni Hükümet En Kısa Zamanda Kurulmalı

Irak Cumhurbaşkanı yeni hükümetin en kısa zamanda kurulmasını istedi.

Dün siyasi gruplarla ortak bir toplantı düzenleyen Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, ülkenin güneyinde yaşanan son toplumsal olaylara temasla, bu gösteriler ve sosyal olaylar dikkate alınarak yeni hükümetin en kısa zamanda kurulmasının zaruri olduğunu söyledi.

Bu oturuma katılan öteki gruplar da gösterilerin uyumcu ve barış içerikli olması ve ana yasada hükümetin halka uygun hizmet sunması, iş imkanı oluşturması ve geçim meselesini düzeltmesi gibi bir takım hakların ön görüldüğünü bildirdiler.

Irak’ın tek gelir kaynağı ham petrol ihracatının büyük bir kısmının tedarik eden güneydeki Basra vilayetinde’ 8 Temmuz pazar günü başlayan gösteriler Zikar, Babil, Meysan, Divaniyye, Necef ve son olarak da başkent Bağdat’a sıçramıştı.

Hayat şartlarının iyileştirilmesinin talep edildiği gösterilerde su ve elektrik hizmetlerindeki aksaklıklar, işsizlik ve devlet dairelerindeki yolsuzluklar protesto ediliyor.

Göstericileri hükümet ile işbirliğine çağıran Irak Başbakanı İbadi, gösterileri provoke eden şahısların tespit edilerek emniyet güçlerine teslim edilmesini istedi.

Barışçıl gösterileri desteklediklerini belirten Irak Başbakanı, halkın gösteri yapma hakkının olduğunu söyleyerek; “kamu mallarına zarar veren ve provokelere açık gösterileri desteklemiyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.