Irak cumhurbaşkanı yardımcısı: Aşiretler, IŞİD’e karşı silahlandırılıyor

  • 10 Ocak 2015
  • 1.099 kez görüntülendi.
Irak cumhurbaşkanı yardımcısı: Aşiretler, IŞİD’e karşı silahlandırılıyor

Irak cumhurbaşkanı yardımcısı Usame En’Nuceyfi, Musul’un IŞİD  terör örgütünün işgalinden kurtarılması için aşiretler ve gönüllü güçlerin silahlandırılmasının zaruri olduğunu söyledi.

Nuceyfi, dün Irak savunma bakanı ve Peşmerge güçleri komutanı Sirvan Barzani ile  Musul’un güneydoğusunda düzenlediği basın toplantısında,  aşiret güçlerinin terör örgütüne karşı silahlandırılmasının zaruri olduğunu söyledi.

Irak ordusu, peşmerge ve aşiret güçlerinin Musul’a bağlı el-Qeyyare bölgesinin işgalden kurtarılmasındaki ortak operasyonu ise  Musul’u işgalden kurtarmaya yönelik  bir girişim olarak nitelendi.

Irak savunma bakanı Halid el’Ubeydi de Peşmerge güçlerine yönelik Irak ordusunun desteğine temasla, onların Irak güçlerinin bir parçası sayıldığını ve Peşmerge güçlerinin terör örgütü IŞİD’e karşı  başarılı mücadelesini de övdü.

Peşmerge güçleri komutanı da, Bağdat yönetiminin yardımlarının Erbil’e ulaştığını ve Irak’ın terör örgütünün işgalindeki bütün toprakları kurtarmak için  Peşmerge güçlerinin yer alacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.