Irak Direnişi: Amerika’nın terörist ordusunu Irak’tan çıkaracağız

  • 29 Aralık 2021
  • 350 kez görüntülendi.
Irak Direnişi: Amerika’nın terörist ordusunu Irak’tan çıkaracağız

Irak Direniş Grupları Koordinasyon Konseyi, Washington’un kendi terörist güçlerini Irak’tan çekme konusunda ciddi olmadığını, ancak direnişin bu güçleri kesinlikle geri çekilmeye zorlayacağını vurguladı.

Fars Haber Ajansı’na göre, Irak Direniş Grupları Koordinasyon Kurulu Salı günü yaptığı açıklamada, ABD işgal güçlerinin Irak halkının meclis kararının uygulanması yönündeki taleplerini yerine getirmede ciddi olmadığının her geçen gün daha da netleştiğini bildirdi.

Bildiride,  Irak direnişinin, hükümetle işbirliği yapan bazı siyasi grupların istekleri doğrultusunda, ABD ordusuna Irak halkının iradesini ve bağımsızlığını yerine getirmek ve tam egemenliğini yeniden kazanmak için bu kararı uygulama fırsatı verdiği belirtildi.

Bildiriye göre, Irak direnişi, hükümetin işgalcileri Irak’tan kovma görevini yerine getirebilmesi için verilen fırsatta en fazla kısıtlamayı gösterdi, ancak görünüşe göre ABD hükümeti işgal güçlerini Irak’ta tutmakta ısrar ediyor.

Irak direnişi, ABD’nin güçlerini mevcut üslerde tutmanın yanı sıra Irak hava sahasını kontrol etmeyi ve IŞİD unsurlarının bulunmadığı bölgelerde casusluk yapmayı planladığını kaydetti.

Bildiride, ABD’nin Irak’ın siyasi ve ekonomik kararını kontrol altına almaya ve ülkeye açıktan müdahale etmeye çalıştığı ancak ABD’nin rüyasının işgalci güçlerin rahat etmesi ve Irak’taki üslerinin barış ve istikrar içinde olması olduğu vurgulandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.