Irak Ehli Sünnet Koalisyonu uyardı

  • 18 Haziran 2017
  • 1.312 kez görüntülendi.
Irak Ehli Sünnet Koalisyonu uyardı

Irak Ehli Sünnet Koalisyonu, Irak kürdistan bölgesinin ülkeden ayrılması konusunda Barzani tarafından referandum düzenlenmesinin Irak’ın güvenlik ve egemenlik hakkına yönelik ciddi bir tehdit olduğu konusunda uyarıda bulundu.

El-Gad Pres haber ajansının verdiği habere göre Irak Ehli Sünnet güçleri koalisyonu dün yayınladığı bildiride, Irak Kürdistan bölgesinde düzenlenmek istenen referandum konusunda uyarıda bulunarak, bu girişimin anayasanın ihlali ve resmen kanun dışı olduğunu bildirdi.

Irak Kürdistan bölgesinde referandum düzenlenmesinin ülkenin parçalanmasına yol açacağı belirtilen bu bildiride, Irak Ehli Sünnet Koalisyon güçlerinin bu konuda BM teşkilatının  Bağdat temsilcisine bir itiraz mektubu sunduklarını belirtilmekte.

Irak Kürdistan bölgesi siyasi partileri Mesut Barzanı başkanlığında yaptıkları bir oturum sonrası 25 Eylül 2017 tarihinde Kürdistan bölgesinin Irak’tan ayrılması konusunda referanduma  gidilmesi yönünde karar almışlardı.

Bağdat hükümeti  ise bu karara tepki göstererek, atılacak tüm adımların anayasaya uygun çerçevede olması gerektiğini bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.