Irak Eski Milli Güvenlik Müsteşarı ve Kanun Devleti Grubu Milletvekili Mofak el-Rubayi: IŞİD’in Gelirlerinde Ciddi Bir Düşüş Var…

  • 17 Ocak 2015
  • 1.100 kez görüntülendi.
Irak Eski Milli Güvenlik Müsteşarı ve Kanun Devleti Grubu Milletvekili Mofak el-Rubayi: IŞİD’in Gelirlerinde Ciddi Bir Düşüş Var…

Irak Eski Milli Güvenlik Müsteşarı ve Kanun Devleti Grubu Milletvekili Mofak el-Rubayi, IŞİD’in gelirlerinde ciddi düşüş yaşandığını belirtti.

Rubayi yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD’in, 2014 Haziran ayında petrol satışında günlük 3 ila 5 milyon dolar gelir elde ettiğini söyledi. Eski Güvenlik Müsteşarı Rubayi, devam eden çatışmalar ve petrol kuyularına yönelik saldırılar sonucunda, IŞİD’in önceleri elde ettiği gelirlerinde çok büyük düşüşler yaşandığı belirterek, “Terör örgütünün geliri, 750 bin dolar seviyelerine düştü” dedi.

Rubayi, Irak güvenlik güçlerince sağlanan askeri başarılardan ötürü IŞİD’in Musul’daki yönetiminde kaos yaşadığını iddia ederek şunları aktardı:

“Hava saldırıları sonucu örgütün petrol gelirinde ciddi düşüş yaşanıyor. Özellikle Irak’ın kuzey kesimindeki petrol üretim tesislerine yapılan saldırılar, IŞİD’in günlük petrol gelirini epeyce geriletti. Hava saldırıları ve güvenlik güçlerinin ilerleyişi karşısında petrol dışında başka gelir de elde ettiği tespit edilen terör örgütü zararını kapatamıyor. Örgütte büyük bir belirsizlik ve kaos oluşmaya başladı.”

Rubayi, IŞİD’in gelirlerinde ciddi azalma olduğuna ilişkin bilgilerin Irak güvenlik ve istihbarat birimleri tarafından tutulan raporlarında yer aldığını sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.