Irak gelişmeleri ve Ayetullah Sistani’nin tavsiyeleri

  • 30 AÄŸustos 2015
  • 791 kez görüntülendi.
Irak gelişmeleri ve Ayetullah Sistani’nin tavsiyeleri

Irak’ta yolsuzluÄŸa karşı düzenlenen gösterilerin devam etmesi, bölge ve dünya basınında geniÅŸ yankı buldu.
Sky News, Irak halkının yolsuzlukla mücadele talebinin her geçen gün arttığını bildirdi.
Irak BaÅŸbakanı Haydar el-Ä°badi’nin baÅŸlattığı geniÅŸ çaplı deÄŸiÅŸiklikler ve reforma karşı bazı çevrelerden tepki geldi, Irak’taki bazı siyasi çevreler, bazı deÄŸiÅŸikliklerin yasadışı olduÄŸunu bildiriyor. Ancak Irak BaÅŸbakanı Haydar el-Ä°badi, baÅŸlattığı deÄŸiÅŸikliklerden geri adım atmayacağını ve kanun çerçevesinde bu deÄŸiÅŸiklerinin tamamını uygulayacağını belirtiyor.
Irak BaÅŸbakanı bu baÄŸlamda yaptığı açıklamada, Anayasa’ya baÄŸlı kalacağını ve hiçbir ÅŸeyin kanun çerçevesinde hareket etmesine mani olmayacağını vurguladı. Ancak, Ä°badi’nin bu açıklamaları da, Irak halkını yatıştırmadı, ülkenin çeÅŸitli noktalarında muhtelif halk kesimlerinin katılımıyla gösteriler aralıksız sürüyor.
Irak’ta gösteriler devam ederken, büyük taklit mercii Ayetullah Sistani, reformlarla ilgili bir açıklama yaparak, Irak halkını uyanık olmaya ve gösterilerin saptırılması ile suistimal edilmesine izin vermemeye çağırdı. Ayetullah Sistani, Irak hükümeti ve diÄŸer güçlerinden, reform sürecinde geri adım atmamalarını istedi.
Ayetullah Sistani’nin Temsilcisi Abdul-Mehdi Kerbelai de, bu baÄŸlamda yaptığı açıklamada, Iraklı yetkilileri, reform sürecinde ciddi olmaya ve halkının güvenini kazanmaya çağırdı.

Ä°rib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.