Irak Gönüllü Güçlerinin Şii ve Sünni komutanları Selahaddin’de toplandı

  • 02 Haziran 2015
  • 961 kez görüntülendi.
Irak Gönüllü Güçlerinin Şii ve Sünni komutanları Selahaddin’de toplandı

Irak’taki Gönüllü Halk Güçlerinin Şii ve Sünni komutanları Selahaddin ilinde koordinasyon toplantısı yaptı.

İrna haber ajansının bildirdiğine göre Pazartesi günü yapılan toplantıya Gönüllü Halk Güçlerinin Şii komutanlarından Ebu Mehdi el-Mühendis, Sünni komutanlardan Sebhan Halef el-Cuburi ve Selahaddin ili Polis Komutanı General Hamad Names katıldı.

Komutanlar, basın mensuplarının da bulunduğu toplantıda bazı medya organlarının Gönüllü Halk Güçlerinin sadece Şiilerden oluştuğuna dair yayınlarını yalanlayan açıklamalarda bulundu.

Ebu Mehdi el-Mühendis, Gönüllü Halk Güçlerinin sadece Şiilerden değil Irak’taki tüm kesimlerden oluştuğunu vurgularken, Selahaddin Gönüllü Halk Güçlerinin Sünni Komutanı Halef el-Cuburi de şunları söyledi:

“Biz Birliğimizi 10 ay önce kurduk ve bu bölgeye geldik. Gönüllü Halk Güçlerinden büyük destek gördük. Gönüllü Halk Güçlerindeki kardeşlerimiz başka illerden buraya gelmiş olmalarına rağmen biz asla birbirimize yabancılık ya da uzaklık hissetmedik. Her zaman birlikte olduk ve asla aramızda mesafe olduğu duygusuna kapılmadık.

Biz şimdiye kadar her ne istediysek Gönüllü Halk Güçlerinin komutanları bu isteklerimizi karşıladı. Biz IŞİD’e karşı aynı siperde birlikte savaşıyoruz, birlikte şehit veriyoruz. Şu anda da birlikte çalışarak Selahaddin ilinin geri kalan kısımlarını temizlemeye hazırlanıyoruz.”

Sünni olan Selahaddin ilinin Polis Komutanı General Hamad Nemes de Selahaddin ilinin kurtarılması konusundaki çabalarından dolayı Ebu Mehdi el-Mühendis’e teşekkür etti ve “Biz polis olarak Samerra’dan Beyci’ye kadar Gönüllü Halk Güçleri ile yan yanayız. Ebu Mehdi el-Mühendis’i yanımızda görmediğim tek bir gün olmadı” dedi.

Ordu, polis ve Gönüllü Halk Güçleri arasında hiçbir fark olmadığını belirten General Hamad Nemes, Gönüllü Halk Güçleriyle tam bir koordinasyon içinde bulunduklarını hatta onları birer polis memuru gibi hissettiklerini söyledi.

Gönüllü Halk Güçleri olmasa burada olamazdık

Gönüllü Halk Güçleri’nin olmaması halinde Selahaddin ilinde şu an bulundukları bölgede bulunamayacaklarını vurgulayan General Nemes, şunları söyledi:

“Şu an tüm cephelerde yan yanayız. Bugün güçlerimiz beraberce el-Mahdem, el-Cera ve el-Haccac bölgelerinde savaştılar. Sayniye bölgesine birlikte girdiler. Tıkrit’te 1700 bombalı araç ve bubi tuzağını birlikte etkisiz hale getirdiler ve bir günde 59 IŞİD teröristini öldürdüler.

Gönüllü Halk Güçleri bizim yanımızda olduğu için daha iyimseriz. Çok yakında Beyci’yi tamamen kurtaracağımızdan ve Şarkat’a ulaşacağımızdan eminiz.”

Haberde, el-Enbar ve Selahaddin’den 13 bin Sünni savaşçının IŞİD’e karşı savaşmak için Gönüllü Halk Güçlerine katılacağı belirtilirken Gönüllü Halk Güçlerinin Hıristiyan Komutanlarından Rayan el-Keldani, Gönüllü Halk Güçleri içerisinde Hıristiyanların da bulunduğunun bilinmemesinden şikayet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.