Irak güçlerinin Musul’un batısındaki ilerlemesi devam ediyor

  • 06 Nisan 2017
  • 1.044 kez görüntülendi.
Irak güçlerinin Musul’un batısındaki ilerlemesi devam ediyor

Irak ordusu ve halk direniş güçleri Batı Musuy cephesinde ilerlemesini sürdürerek Sabuniye köyü ile bu bölgenin tren istisyonunun IŞİD terör örgütünden kurtarmayı başardılar.

Lübnan el-Meyadin televizyonunun bildirdiğine göre Iraklı güçler bu operasyonda karşılarındaki engelleri kaldırmak amacıyla  “Abramz” tanklarından yararlandılar ve aynı zamanda orduya ait helikopterler de havadan destek vererek çatışma bölgesinden firar etmeye çalışan teröristlerden bir grubu hedef alarak onlarından bir çoğunu öldürmeyi başardılar.

Irak ordusunun bölgedeki operasyonlarının devam ettiği ve şimdi de Salal ve Kumul Habib köylerini kurtarma yönünde ilerledikleri ve bu çatışmalarda da en az 30 terörist militanın öldürüldüğü bildirilmekte.

Irak federal polisi başkanı Raid Şakir Cevdet daha önce de yaptığı açıklamada IŞİD terör örgütü özel birliklerinin komutanı Abdul Kadır Salih ile birlikte 30 teröristin öldürüldüğünü bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.