Irak halk direniş güçleri Haşdüşşabi’nin Cihad Ruhuyla DAEŞ’i imha Harekatı

  • 29 Mayıs 2017
  • 1.041 kez görüntülendi.
Irak halk direniş güçleri Haşdüşşabi’nin Cihad Ruhuyla DAEŞ’i imha Harekatı

Irak ordusu ve Halk direniş güçleri Haşdüşşabi’nin başarılı ortak operasyonuyla katiller sürüsü DAEŞ Musul’un batısındaki bölgelerden temizleniyor.

Musul’un Batısındaki beş önemli stratejik bölge, selefi Vahhabi DAEŞ teröristlerinin işgalinde bulunuyor. DAEŞ sivil masum insanları kalkan olarak kullandığı için imha operasyonu yavaş ilerliyor. Irak ordusu ve halk güçleri Cuma günü DAEŞ’i toptan imha harekâtlarını ciddi bir şekilde başlattılar. Tecavüzcü DAEŞ teröristleri Zencebili, Essahe Ula, eski Musul ve Elbeac bölgelerini hala işgali atında tutuyorlar. Irak Ordusu, bu bölgedeki halkı oluşturaln güvenli bölgelere göç etmeye çağırdı. Bunun ardından DAEŞ’in imha operasyonları hızlanacak. Fakat DAEŞ bu bölge halkını esir alıp insani kalkan olarak kullanırken, laçakları da kurşunlayıp idam etmektedir. Bu nedenle Iraklı güçler tetikte bekleyerek DAEŞ teröristlerini avlayarak halkı kurtarmaya çalışmaktadır.
DAEŞ teröristlerini Musul’un batısından temizlemek için, Haşdüşşabi halk güçleri seferber olmuş bulunuyorlar. Nitekim Telafer Cephesinde mevzilenip, DAEŞ teröristlerinin kaçışını önlemek amacıyla Irak ile Suriye sınır bölgelerini denetimi altına almıştır. Bu bölgelerde hızlı ve etkin bir operasyon sürdürmekte olan Irak halk güçleri Haşdüşşabi, cumartesi günü ani bir operasyon başlatıp, Neyneva ilinin kuzeyindeki Batı Rumbus, El-Ednaniye köylerini DAEŞ’ten kurtardı ve teröristleri imha etti. Buna ilaveten Haşdüşşabi, Elbeac şehrinin kuzeyindeki Doğu Rumbus  ve el-Gabusiye köylerindeki DAEŞ tekfirci teröristlerini etkisiz hale getirdi.
Haşdüşşabi, Elbeac şehrinin kuzeyindeki Domiz toplu konutları bölgesiyle Sincar askeri üssünü de başarılı bir şekilde selefi Vahhabi DAEŞ teröristlerinden temizledi. Böylece bu bölgeler de tamamen Irak ordusu ve halk direniş güçlerinin denetimine geçti. Irak gönüllü halk güçleri Haşdüşşabi, Musul’un Batısındaki el-Adnaniye ile el-Beac yollarını keserek, DAEŞ teröristlerine lojistik destek ulaştırılmasını da önledi. Haşduşşabai, DAEŞ’in ablukaya alınmasında etkin rol oynamaktadır. Musul’daki DAEŞ ile Suriye’deki DAEŞ terör çetelerinin irtibatını kopararak, Musul’u kurtarma operasyonunu tamamlamaya çalışıyor. Irak hükümeti ve ordusunun, Haşdüşşabi’ye Musul’un batı bölgelerini temizleme görevi vermesi, ve onların başarılı imha operasyonlarını sürdürme kabiliyeti sonucu, terörizmle mücadele doğrultusundaki özgüvenini arttırmaktadır.
Irak Halk direniş güçleri Haşdüşşabi 2014 yılında, Ayetullah Seyid Ali Sistani’nin çağrısı üzerine tekfirci hunhar DAEŞ ile savaş amacıyla kurulup, Irak ordusuyla omuz omuza savaşmaktadır. Tekfirci teröristleri temizlemede fedai öncü güç olan Haşdüşşabi, Irak halkı, İslam âlimleri ve siyasi partiler tarafından desteklenmektedir.
DAEŞ’in Musul’u işgal etmesine yardımcı olan, 1700 Iraklı Şii askeri öğrencinin katliamına sebep olan Neyneva il Merkezi Musul’da Valilik yapan ve ihanetinden dolayı kaçıp Türkiye’ye sığınan, “Haşdi Vatani Eltahrir- Sünni gücünü- kuran Selefi Baasçı Asil Nuceyfi, Vahşi DAEŞ ile savaşın Sünni’likle savaş olduğunu telkin ediyordu. Buna ilaveten Vahhabi Suudi krallık rejimi ve Birleşik Arap Emirlikleri de, anti Siyonist direniş cephesini çökertme stratejisini izleyip, DAEŞ’i kullanarak Sünni ve Şii Müslümanlar arasında savaş çıkarmaya çalışıyor ve DAEŞ ile kararlı bir şekilde savaş yürüten  Haşdüşşabi’ye ateş püskürüyorlar ve Irak ve Suriye’deki tekfirci teröristleri beslemeye çalışıyorlar.
Haşdüşşabi halk fedai güçleri, Irak halkıyla ister Arap, Kürt, Türkmen, Şii- Sünni ve Hıristiyan olsun bütünleşmiş bulunuyor. Haşdüşşabi, El-Anbar ilini DAEŞ teröristlerinden temizleyip, bölgedeki Sünni Müslümanların can ve mal güvenliğini sağlayarak, Sünnileri katlediyor iddiaların da suya düşmesine sebep oldu./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.