Irak halk güçleri orduya entegre oluyor

  • 10 Mart 2018
  • 1.103 kez görüntülendi.
Irak halk güçleri orduya entegre oluyor

Irak Başbakanı Haydar İbadi, IŞİD’e karşı kurulan ve halk gönüllü güçlerinden oluşan Haşdi Şabi birliklerini Irak ordusuna entegre eden kararnameyi imzaladı.

Irak’ta IŞİD’e karşı kurulan milislerden oluşan Haşdi Şabi Ordusu, İbadi’nin imzaladığı kararnameyle birlikte ülkenin resmi ordusuna dahil edildi.

Haşdi Şabi’yi, Irak güvenlik güçlerinin resmi bir unsuru haline getiren yasa geçen yıl Irak Meclisinde kabul edilmişti. Irak Başbakanı Haydar İbadi de, Haşdi Şabi’nin Irak güvenlik güçlerine katılımını resmileştiren bu kararnameyi imzaladı.

Kararnameye göre, ordu mensuplarının sahip olduğu birçok haktan yararlanabilecek olan Haşdi Şabi üyeleri, ordu mensuplarıyla aynı maaşları alacak, askeri hizmetler açısından aynı yasalara tabi tutulacak ve askeri enstitüler ile kolejlere girebilecek.

Bilindiği gibi 2014’de Musul kentinin terör örgütü tarafından işgal edilmesinin ardından Irak’ın taklid mercii Ayetullah Sistani, teröristlere karşı savaşmanın bir farz olduğuna dair fetva vermiş ve bunun ardından Irak’ta sivil halktan oluşan Milis Ordu kurulmuş ve bu ordu terör örgütünün yenilgiye uğratılmasında çok  önemli rol üstlenmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.