Irak Halkı ABD Askerlerini Protesto Etti

  • 08 Kasım 2020
  • 3.825 kez görüntülendi.
Irak Halkı ABD Askerlerini Protesto Etti
 Iraklı kaynaklar, onlarca Iraklının ülkelerinde ABD askerlerinin devam eden varlığını protesto etmek için Bağdat’ın El Tahrir Meydanı’nda toplandığını açıkladı.
Iraklı bir haber kaynağının açıklamalarına göre, onlarca Iraklı protestocu Cumartesi günü Bağdat’taki El Tahrir Meydanı’nda toplandı.
Bu kaynak, Tahrir Meydanı’nda yaklaşık 200 kişinin toplandığını ve ABD askerlerinin Irak’tan sınır dışı edilmesi çağrısında bulunan sloganlar attığını ve güvenlik güçlerinin de meydanın yakınında kapsamlı olarak konuşlandırıldığını söyledi.
El-Mesire haber sitesi de onlarca protestocunun Bağdat’ın merkezindeki El Tabakiyah Köprüsü yakınlarındaki Tahrir Meydanı’na ulaştığını bildirdi ve bir güvenlik kaynağının “protestocuların Irak’ta ABD birliklerinin devam eden varlığını protesto etmek için sokaklara çıktığını” söylediğini aktardı.
Geçtiğimiz Ocak ayında Irak parlamentosu, ABD’nin Bağdat’ta Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve General Hacı Kasım Süleymani’ye düzenlediği suikast eyleminin ardından ABD askerlerini Irak’tan sınır dışı etme planını onayladı.
2014 yılında, yaklaşık 5000 ABD askeri uluslararası bir koalisyonun parçası olarak Irak askeri üslerine konuşlandırıldı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.