Irak İçişleri Bakanı: Yaptırım, yanlış ve yenilgiye mahkum bir siyasettir

  • 06 Eylül 2018
  • 1.161 kez görüntülendi.
Irak İçişleri Bakanı: Yaptırım, yanlış ve yenilgiye mahkum bir siyasettir

Irak İçişleri Bakanı Kasım el’Eraci, dün İran içişleri bakanı Abdulrıza Rahmani Fazli ile görüşmesinde, ”ülkeler aleyhinde yaptırım ve baskı siyasetlerinin yanlış ve sonuç vermeyen bir siyaset mantığı olduğunu’ belirterek, ‘bu artık herkesin bildiği bir gerçektir’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Irak içişleri bakanı, İran ve Irak arasında ilişkilerin çok güçlü olduğunu belirtirken, Bağdat’ın bütün çabasının, Kerbela’ya gelecek Hüseyni Erbain ziyaretçilerinin güvenliğini ve onların refahını sağlamak olduğunu söyledi.

Irak içişleri bakanı,Irak’ta en üst düzeydeki dini taklid mercinin IŞİD ve tekfirci terör örgütlerine karşı cihad edilmesine dair fetvasına ve Iraklı gençlerin fedakarlıkları ve İran İslam Cumhuriyetinin yardımlarıyla, terör örgütünün yokedildiğini ve bugün Irak’ta güvenlik ve huzurun sağlandığını  belirterek, bundan sonraki hedeflerinin ülkenin yeniden yapım ve onarımı olduğunu belirtti ve İran’la her alanda ilişkilerin arttırılmasını istedi.

İran içişleri bakanı Abdulrıza Rahmani Fazlı da, görüşmede, iki ülke arasında her alanda ilişkilerin gelişmesine vurgu yaparken, ‘Hüseyni Erbain merasiminin bu yıl daha görkemli olacağını’ söyledi.

Bu arada İran ve Irak içişleri bakanları, Hüseyni Erbain merasimlerinin düzenlenmesi konusunda işbirliği anlaşması imzaladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.