Irak İçişleri Bakanlığı, Kaim Kazasındaki IŞİD Teröristlerinin Toplanma Merkezlerine Yönelik Bombardımanda Ölen Çete Liderlerinin Adlarını Yayınladı…

  • 01 Mart 2015
  • 799 kez görüntülendi.
Irak İçişleri Bakanlığı, Kaim Kazasındaki IŞİD Teröristlerinin Toplanma Merkezlerine Yönelik Bombardımanda Ölen Çete Liderlerinin Adlarını Yayınladı…

Irak İçişleri Bakanlığı el Anbar ili batısındaki el Kaim Kazasındaki toplanma merkezlerine yönelik Irak uçaklarının bombardımanları sonucunda ölen ve yaralanan IŞİD terör örgütü çete liderlerinin adlarını yayınladı.

İçişleri Bakanlığına bağlı Şahinler İstihbarat Hücresinin yayınladığı beyanda, bombardımanların geçen hafta Çarşamba günü IŞİD terör örgütünün sözde “birinci saf komutanlıkları” adlı toplantılarını hedef alması sonucunda 30 kişinin öldüğünü 10 kişinin de yaralandığını söyledi.

Beyan, ölen ve yaralananların Irak, Yabancı ve Arap uyruklu olduklarını, ölenlerin arasında, terörist Ebu Bekir el Bağdadi’nin yardımcısı Iraklı Ebu Mus’ab, Suudili Ebu Azzam ve Ebu Ducane, Türkmenli Êbu Müslim lakaplı Fadıl Hayyali, Suriyeli Ebu Talha, Çeçenli Ebu Ayşe, terörist Horasan örgütü liderlerinden Kuveytli Yusuf Bender, Kerbulili Meş’an Halaf Zoba, Libyalı Ebu Ahmad ve diğerlerinin bulunduğunu ifade etti.

Bu arada Irak Ordusu Tikrit Bölgesinin yanı sıra Selahattin İlinde Alem ve Dovr bölgelerini IŞİD teröristlerinden temizlemek amacıyla havadan ve karadan geniş çaplı askeri bir operasyon başlattı.

Diğer yandan Iraklı kaynaklar Tikrit İlinin Albuceyl ve Albunasır bölgelerinde IŞİD çetelerinin siper ve ön savunma hatlarının bertaraf edildiğini belirtti.

Iraklı kaynaklar IŞİD terör örgütünün çatışmalardan kaçan teröristleri idam etme amacıyla özel terör birlikleri teşkil etmeye başladığını aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.