Irak ile Şehit Kasım Süleymani dosyası ile ilgili müzakerelerin dördüncü turu gelecek hafta düzenlenecek

  • 04 Ocak 2023
  • 129 kez görüntülendi.
Irak ile Şehit Kasım Süleymani dosyası ile ilgili müzakerelerin dördüncü turu gelecek hafta düzenlenecek

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Şehit Süleymani ve arkadaşlarının şehit edilmesinin ardından bu terör dosyasını takip etmek için İran ile Irak arasında dördüncü tur müzakerelerin İran İslam Cumhuriyeti’nin ev sahipliğinde önümüzdeki hafta gerçekleştirileceğini duyurdu.

İran ile Irak arasında Şehit Süleymani ve arkadaşlarına yönelik suikast davasının takibine yönelik dördüncü tur müzakerelerin önümüzdeki hafta İran İslam Cumhuriyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini duyuruldu.
Diplomasi kolu başkanı alınan bazı tedbirleri sıralayarak, “Geçmişte alınan tedbirlere ek olarak başka tedbirler de alındı ve Amerikan çıkarlarının koruyucu ofisi olarak Tahran’daki İsviçre Büyükelçiliği aracılığıyla hukuki durumu ABD yetkililerine bildirdik.” dedi.
Dışişleri Bakanı: “Bu Amerikan suikastının tüm faillerini ve komutanlarını adalet önüne çıkarmak için diplomatik aygıt üzerine düşen görevi bir an olsun aksatmayacak ve suikasttan sorumlu Amerikalı teröristleri adalet önüne çıkarmak için bir an olsun geri adım atmayacaktır. General Süleymani’nin takibini devam ettirilecektir.”
Emir Abdullahiyan sözlerinin devamında, Irak hükümetinin bu davadaki işbirliğine atıfta bulunarak, “İran ve Irak yargı sistemi arasında bu alanda işbirliği var ve şu ana kadar üç tur teknik ve detaylı müzakereler yürütüldü ve dördüncü tur müzakereler yapıldı. Bu müzakereler önümüzdeki hafta İran İslam Cumhuriyeti’nin ev sahipliğinde Tahran’da yapılacak.” dedi.
Adli ve uluslararası takip sürecinde sunulması gereken tüm ortak belgelerin bu toplantıda nihaileştirileceğini belirten Hüseyin Emir Abdullahiyan “İhtiyacımız olan son belge, Irak hükümetinin General Süleymani’nin Irak Cumhuriyeti hükümetinin resmi konuğu olduğunun kabulü ve resmi beyanıydı.  Irak Başbakanı Dr. Adil Abdülmehdi, generalin şehadetinin erken saatlerinde bu konuya onaylasa da ancak resmi belge ve nota alışverişi süreci zaman aldı. Bu belgeyi yasal ve uluslararası forumlarda kullanmak için resmi belgelere ihtiyacımız var, bu konuda Irak tarafıyla tam olarak hemfikirdik.” vurgusunda da bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.