Irak kara kuvvetleri komutanı: Musul’un terör örgütü IŞİD’in işgaline düşmesinin asıl sorumluları Mesut Barzani ve Asil Nuceyfi’dir

  • 07 Temmuz 2015
  • 773 kez görüntülendi.
Irak kara kuvvetleri komutanı: Musul’un terör örgütü IŞİD’in işgaline düşmesinin asıl sorumluları Mesut Barzani ve Asil Nuceyfi’dir

Irak kara kuvvetleri komutanı Ali Adnan, Kürt bölgesi yerel yönetim başkanı Mesut Barzani ve Neyneva eyalet valisi Asil Nuceyfi’yi, Musul’un terör örgütü IŞİD’in işgaline düşmesinin asıl sorumluları olarak gösterdi.

Irak kara kuvvetleri komutanı, Musul’un düşmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, Musul’dan geri çekilme konusunda dönemin silahlı kuvvetleri başkomutanı olan Nuri el’Maliki’den ve de diğer üst düzey komutanlardan hiçbir emir almadıklarını belirterek, hatta onlarla temaslarında Musul’da her surette kalınması gereğine vurgu yapıldığını söyledi.

Ali Adnan, Musul’un düşmesindeki en büyük sebebin, Irak Kürt Peşmerge güçlerinin ve de Neyneva eyaleti yerel polisinin geri çekilmesi olduğunu söyledi.

Irak kara kuvvetleri komutanı, Musul’daki güvenlik güçlerinin görevlerini yerine getirmeyerek dağılmalarının nasıl gerçekleştiğine de işaretle; Mesut Barzani’nin Kürt Peşmerge güçlerine ve Irak ordusundaki Kürt astsubaylarına geri çekilmeleri ve silahlarını bırakmaları konusunda emir verdiğini söyledi.

Ali Adnan, Musul’un düşmesinin ikinci sebebinin de, Neyneva eyalet valisi Asil Nuceyfi’nin Yerel polis güçlerine geri çekilmeleri konusundaki emri olduğunu zira Neyneva’daki bu güçlerinin 35 bin civarında olduğunu söyledi.

Irak Kara Kuvvetleri komutanı, Musul kentinin düşmesinin üçüncü sebebinin de, bazı Sünni komutanların Sünni subaylara, Musul’dan derhal geri çekilmeleri konusunda verdikleri emirleri olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.