Irak kültür bakanı: İran’la ilişkilerimiz diğer ülkelerle mukayese edilemez

  • 09 Ocak 2018
  • 989 kez görüntülendi.
Irak kültür bakanı: İran’la ilişkilerimiz diğer ülkelerle mukayese edilemez

Irak kültür ve turizm bakanı Feryad Revanduzi, İran’la ilişkilerin Irak için özel olduğunu ve başka ülkelerle mukayese edilemeyeceğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Irak kültür ve turizm bakanı, dün İran kültür mirasları, turizm ve elsanayi kurumu  başkan yardımcısı Muheb Hudai ile Bağdat’ta görüşmesinde, İran ve Irak ilişkilerinin özel olduğunu  belirterek, bu ilişkilerin diğer ülkelerle ilişkilerden farklı olduğunu söyledi.

Ruvanduzi, turizmi çok önemli iktisadi bir kaynak olarak nitelerken,  aynı zamanda iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde de çok değerli ve önemli bir unsur niteledi ve ”İran’la ilişkilerin güçlendirilmesinde hiç bir sorun yok ve Irak İran’la ilişkileri  geliştirmek için her türlü işbirliğine hazır”dedi.

Sözkonusu görüşmede Hudai de, turizmin iktisadi kalkınmadaki önemine vurgu yaparken,güvenliğin güçlendirilmesi ve Erbain merasimlerinin  iki ülkenin ortak değerleri olarak, bu alandaki işbirliklerin İran ve Irak arasında diğer alanlarda ilişkilerin geliştirilmesine örnek olabileceğini söyledi.

İranlı yetkili, iki ülke halklarının sağlık ve seyahat  amaçlı ziyaretlerinin kolaylaştırılmasını Bağdat ziyaretinin asıl hedefi olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.