Irak Merkez Bankası Başkanı: IŞİD’in Bize Maliyeti 4-5 Milyar Doları Buldu…

  • 12 Aralık 2014
  • 961 kez görüntülendi.
Irak Merkez Bankası Başkanı: IŞİD’in Bize Maliyeti 4-5 Milyar Doları Buldu…

Irak Merkez Bankası Başkanı Ali Muhsin İsmail Al Allak, IŞİD terör örgütünün Irak’a verdiği zararın maliyetini hesaplamanın çok zor olduğunu belirterek, “En önemli zarar şehirlerimize ve insanlarımızın yaşadıkları yerlere oldu, bunları telafi edeceğiz, sadece vatandaşlarımızın zararlarını tazmin etmek için IŞİD’in bize maliyetinin 4-5 milyar doları bulduğunu söyleyebilirim” dedi.

5. Boğaziçi Zirvesi kapsamında İstanbul’da bulunan Al Allak, Irak’taki son duruma ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Al Allak, IŞİD’in Irak’a verdiği zarara ilişkin, “Halen savaş için silah almaya devam ediyoruz. Milyarlarca dolar değerinde silah anlaşmaları yaptık ama en önemli zarar şehirlerimize ve insanlarımızın yaşadıkları yerlere oldu. Bunları telafi edeceğiz. Çünkü halkımızı düştükleri bu zor durumda, evlerini ve paralarını kaybetmişken yalnız bırakamayız. Vatandaşlarımızın zararlarını tanzim etmek için sadece IŞİD’in bize maliyetinin 4-5 milyar doları bulduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.