Irak Milli Koalisyonu Lideri Seyyid Ammar el-Hekim: Bu Koşullarda Yapılacak Referandum IŞİD Hançeri Gibidir

  • 25 Eylül 2017
  • 1.170 kez görüntülendi.
Irak Milli Koalisyonu Lideri Seyyid Ammar el-Hekim: Bu Koşullarda Yapılacak Referandum IŞİD Hançeri Gibidir

Irak Milli Koalisyonu Lideri Seyyid Ammar el-Hekim yaptığı açıklamada; Kürdistan Bölgesel Yönetiminin bağımsızlık referandumu konusundaki ısrarını eleştirdi.

El-Hekim muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Biz çok sabrettik ve Kürt liderlerini bu kararlarından vazgeçerek anayasaya uymaları konusunda ikna etmek için çok çaba harcadık. Şunu bilmeliyiz ki tek taraflı oylama yapmayı dayatmakla hiçbir sonuç elde edilemez ve eğer referandum yapılırsa, herkes Kürt halkının herkesten daha çok zarar göreceğini anlayacaktır. Biz Kürtlere şunu söylüyoruz; sizler bizim dostumuzsunuz ve kalbimizde yeriniz var, ancak bu referandum sonuca ulaşmanızı sağlamayacak ve çok şey kaybedeceksiniz ve bir gün pişman olacaksınız ama artık faydası olmayacak.

Irak Milli Koalisyonu lideri açıklamalarının devamında “acaba Kürdistan bölgesindeki refah Irak’ın petrolü ve parasıyla sağlanmadı mı?” Sorusunu yönelterek sözlerini şöyle sürdürdü: Biz, IŞİD’le savaşmaya devam ediyoruz ve böyle bir durumda referandum yapılması IŞİD’in hançeri ile aynı görevi görecektir.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani geçtiğimiz akşam Erbil’de yaptığı açıklamada, Kürdistan Referandum Yüksek Komisyonunun 25 Eylül’de referandum yapılması konusunda nihai kararını verdiğini belirtti.

Irak Cumhurbaşkanı ise yaptığı açıklamada; Kürdistan Bölgesel Yönetiminde yapılması planlanan referandumu tek taraflı bir uygulama olarak tanımladı ve bu tahrik edici adımdan vazgeçilmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.