Irak Nüceba hareketi, Amerika’nın Musul’daki komploları hakkında uyarıda bulundu

  • 13 Haziran 2017
  • 1.185 kez görüntülendi.
Irak Nüceba hareketi, Amerika’nın Musul’daki komploları hakkında uyarıda bulundu

Irak en-Nüceba hareketi, Amerika’nın teröristlere destek vermek ve Suriye ve Irak’ta ortak operasyona engel olmak amacıyla yeni komplo peşinde olduğu konusunda uyarıda bulundu.

İRNA’nın verdiği habere göre Nüceba hareketinin sözcüsü Hişam Musevi, Amerikan güçlerinin Musul’daki büyük hatalarının önünde tavır takınacaklarını belirterek, , bu güçlerin Iraklı güçlere yönelik her türlü manyakça saldırılarının cevapsız kalmayacağını bildirdi.

Ekim 2016 tarihinde Irak başbakanı Haydar el-İbadi’nin emirleriyle Musul’un kurtarılması operasyonu başlatılmıştı. ABD savunma bakanlığı Pentagon 25 Mayıs tarihinde ABD savaş uçaklarınca Musul’un merkezine yönelik düzenlenen bir hava saldırısında bu şehir halkından 100’ü aşkın sivilin yaşamını yitirdiğini bildirmişti.

Yerel kaynaklar Amerika ve müttefiklerinin söz konusu hava saldırısında 240 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmekteler.

daha önce de Rusya savunma bakanı, ABD liderliğindeki koalisyonun Musul  operasyonunda gizli hedefler peşinde olduğunu bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.