Irak ordusu 72 ışid teröristini daha öldürdü

  • 26 Kasım 2016
  • 1.273 kez görüntülendi.
Irak ordusu 72 ışid teröristini daha öldürdü

Irak’ın Musul kentini terör örgütü DEAŞ’tan kurtarma operasyonu çerçevesinde son 24 saatte 72 teröristin etkisiz hale getirildiği, ve Haşdi Şabi mücahidlerinin ise kentin batısında ilerleme kaydettiği belirtildi.

Orduya bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, Irak güçlerinin, Musul’un doğusunda 49, güneydoğusunda 10 teröristi öldürdüğü belirtildi.

Açıklamada, örgütün silahlarından bir kısmının ele geçirildiği ve patlayıcıların etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Irak devlet televizyonunun açıklamalarını yayınladığı Ortak Operasyonlar Komutanlığından Orgeneral Talib Şegati de Musul halkının, örgütün attığı adımlara ilişkin askerlere önemli bilgiler aktardığını söyledi.

Şegati, “Emniyet güçleri teröristlere karşı mücadelede kısa bir sürede büyük tecrübe kazandı. Es-Sahil el-Eyser de yakında tamamen teröristlerden temizlenecek.” dedi.

Öte yandan, Haşdi Şabi’nin Musul’un batısındaki Ummu Huceyra es-Sufla, El-Azel, Et-Tuffaha ve Hudayr köylerini DEAŞ’tan geri aldığı bildirildi.

Haşdi Şabi mücahidleri 13 teröristi öldürdüğü, 2 araçlarını imha ettiği ve örgüte ait bir insansız hava aracını düşürdüğü aktarıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.