Irak petrol bakanı ile Ali Ekber Velayeti görüştü

  • 19 Şubat 2016
  • 824 kez görüntülendi.
Irak petrol bakanı ile Ali Ekber Velayeti görüştü
Irak petrol bakanı ve İran nizam maslahatları belirleme konseyi araştırma merkezi başkanı ile bölgesel ve iktisadi ve petrol meselelerini ele aldılar.

Irak petrol bakanı Adil Abdulmehdi Perşembe günü İran nizam maslahatları belirleme konseyi araştırma merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti ile Tahranda yaptığı görüşmede Irak petrol bakanının İrana gelmesinden duyduğu memnuniyetini dile getirerek bu görüşmede İranın Iraka doğal gaz döşeme projesi ve diğer projeleri ele aldılar.

Irak petrol bakanı ülkede terör örgütlerinin konuşlanmalarına işaretle bu örgütlerin süper güçler tarafından desteklendiğini ancak Irak milletinin onlara karşı zafer elde edeceğini dile getirdi.

Ali Ekber Velayeti bu görüşmede yaptığı açıklamada, Irakla çeşitli alanlar özellikle iktisadi ve güvenlik alanlarında işbirliğinin güçlendirileceğini vurguladı.

İranın Iraka doğal gaz intikali boru hattı projesinin 1.5 ila 2 yıla kadar biteceğini belirten Velayeti bu proje ile ilk başta Iraka günlük 25 milyon metre küp gaz intikal edileceğini ki bu miktarın 40 milyon metre küpe yükseltileceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.