Irak Sınır Muhafız Kuvvetleri İran ve Türkiye sınırında göreve başladı

  • 14 Aralık 2022
  • 159 kez görüntülendi.
Irak Sınır Muhafız Kuvvetleri İran ve Türkiye sınırında göreve başladı

Irak İçiÅŸler Bakanı Abd al-Amir al-Shammari, Irak’ın Ä°ran ve Türkiye ile sınırlarını kontrol altına almak için uygulama adımlarının baÅŸladığını duyurdu.

Shammari, “Sınır muhafız kuvvetler komutanlığının Irak’ın Ä°ran ve Türkiye ile olan sınırlarının kontrolü ile ilgili tüm detayları tamamlayarak icrai tedbirleri baÅŸlattığına” dikkat çekti.

Iraklı yetkililer geçtiğimiz günlerde İran ile ortak sınırlarında, sınır muhafızları yerleştirme kararlarını açıkladılar.

Irak Kürdistan Demokrat Partisi üyesi DilÅŸad Åžaban’ın geçtiÄŸimiz günlerde bölgede Ä°ran’ın güvenliÄŸine karşı hareket eden teröristlerden faaliyetlerini durdurmalarını istedi.

DilÅŸad Åžaban; “Karşı çıkmak isteyen herkes bu gruplara uygun bir yer seçsin çünkü bu grup ve partilerin Irak Kürdistan Bölgesi’nde varlıkları bölgeye ve bölge sakinlerine zarar veriyor” dedi.

Son dönemde Irak’ın Kürdistan bölgesinde ayrılıkçı terör gruplarının mevzileri, Devrim Muhafızları Ordusu’nun top ve füze saldırılarıyla hedef alındığı kaydedildi.

Bölücü terör gruplarına karşı defalarca uyarıların ardından ağır saldırılar düzenleyen Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri, hareketlerini durdurana kadar bu saldırılarına devam edeceğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.