Irak Sünni alimler lideri: Ayetullah Hamanei’nin teröristleri rezil etme emri yerine getirilmeli

  • 30 Ekim 2022
  • 170 kez görüntülendi.
Irak Sünni alimler lideri: Ayetullah Hamanei’nin teröristleri rezil etme emri yerine getirilmeli

Irak’ın Ehli Sünni alimleri lideri, ”İslam İnkılabı rehberi Ayetullah Hamanei’nin teröristlerin suçlarını rezil etme emrini yerine getirmek için herkes el ele vermelidir.” dedi.

Irak Sünni Ulema cemaatinin lideri “Halid el-Molla” dün yaptığı açıklamada,  Şiraz’taki türbe saldırısını kınayarak,  dini lidere ve İran halkına  taziyede bulundu.

El-Molla, İran İslam Cumhuriyeti’nde meydana gelen bu cinayetin, Irak, Suriye ve diğer ülkelerde meydana gelen diğer cinayetlerle  küresel emperyalizmle  tamamen bağlantılı terörist tekfirci gruplar tarafından işlendiğini ve ABD’nin onları beslediğini vurguladı.

Bu Iraklı Sünni alim, teröristlerin cinayetlerinin yerinin farklı olabileceğini, ancak Amerika’nın onların kışkırtıcısı ve destekçisi olduğunu ve İran’ı hedef alarak ilerlemesini yavaşlatmak için ülkelerimizde ve bölgemizde kaos yaratmaya çalıştığını söyledi.

El-Molla, en büyük düşmanın ırkçı ve terörist İsrail olduğunu belirterek,  ”Alimler ve yetkililer konuşmalı. Minberler sesini yükseltmeli. Bu cinayetlere karşı durulmalı. Bir daha İran’da, Irak’ta ve başka hiçbir yerde olmaması için el ele vermeliyiz. Gerçeği açıklamak bizim görevimizdir.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.