Irak, Türkiye güçlerinin çekilmesini istedi

  • 09 Ağustos 2017
  • 1.149 kez görüntülendi.
Irak, Türkiye güçlerinin çekilmesini istedi

Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi, Türkiye’den Irak’ın kuzeyindeki askeri güçlerini çekmesini istedi.

İRNA’nın haberine göre, İbrahim Caferi, dün Irak meclisi milletvekilleriyle görüşmesinde, Türkiye’nin Irak’ın kuzeyindeki askerlerinin çekilmesi konusunu BM ve Arap Birliği’ne bildirdiklerini belirterek, ”Arap Birliği’nin bu konuda ilk kez ortak bir görüşe vardıklarını” söyledi.

Irak dışişleri bakanı, Bağdat yönetiminin Ankara’ya bu konuyla ve de Irak’la ilişkilerini düzeltmesi için her türlü araçtan yararlanacağını söyledi.

İbrahim Caferi, Irak Kürdistan bölgesinin Irak’tan ayrılmasına dair referandum kararına da tepki göstererek, ”Kürdistan’ın ayrılığı Irak’ın yararına değil ve öyle ki bu ülke daha yeni IŞİD terör örgütüne karşı savaşı bitirmiştir” dedi.

Irak dışişleri bakanı, Kürt vatandaşlara saygılı olduğunu belirterek, ‘ama elbette anayasa çerçevesinde’ dedi ve ” Kürt vatandaşlarımız artık Saddam döneminin terörizmi ve baskıları ile karşı karşıya değiller, Irak bugün Kürt, Türkü ve Arabıyla bütün grupların katılımının olduğu yeni bir dönemdedir” dedi.

Irak dışişleri bakanının bu açıklaması, Irak Kürt bölgesinde referandumu gözetleme yüksek komitesinin saatler süren toplantısında üst düzey bir heyetin Irak devleti yetkilileriyle görüşmeler yapması için Bağdat’a gitmesi kararının ardından geldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.