Irak ve Suriye’deki terörist gruplar arasında 108 ülkeden terörist bulunuyor

  • 08 Ocak 2015
  • 860 kez görüntülendi.
Irak ve Suriye’deki terörist gruplar arasında 108 ülkeden terörist bulunuyor

Ä°slami Ä°ran dışiÅŸleri bakan yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bazı ülkelerin terörizme destek vermelerine dikkat çekerek, onların terörizm konusundaki vurdumduymazlıklarının bugün Irak ve Suriye’de 108 ülkeden teröristlerin bulunmasına neden olduÄŸunu söyledi.
Abdullahiyan, Tahran’da Almanya dışiÅŸleri bakanlığı siyasi iÅŸler genel müdürü Funt Guteze ile görüşmesinde, Ä°ran’ın her zaman bölgede terörizmden bir araç olarak yararlanılmasına karşı olduÄŸunu hatırlatarak, Ä°ran’ın terörizme karşı ciddiyetle mücadele ettiÄŸini ama bu ÅŸom bela ile gerçek ve köklü mücadele için çok yönlü uluslar arası bir iÅŸbirliÄŸi ve uluslar arası hukuka riayet edilmesi gerektiÄŸini söyledi.
Ä°ran dışiÅŸleri bakan yardımcısı, bazı bölge ülkeleri ile batılı ülkelerin Suriye’de sözde ılımlı adıyla muhalifleri silahlandırmaları ve onları eÄŸitmelerini de çok büyük ve ciddi hata olarak nitelerken; bu durumun Suriye’de buhranın siyasi yolla çözümünü zorlaÅŸtıracağını da belirtti.
Almanya dışiÅŸleri bakanlığı siyasi iÅŸler genel müdürü Funt Guteze de, Ä°ran’ın terörizmle mücadelede etkili giriÅŸimlerine temas ederek, iki ülke arasında bu doÄŸrultuda giriÅŸimlerin sürdürülmesinin yararlı olacağını bildirdi.
Alman yetkili, Suriye’de buhranın tek çözüm yolunun siyasi olduÄŸunu belirterek, bu doÄŸrultuda Suriyelilerin kendi aralarındaki görüşmeleri de önemli olarak deÄŸerlendirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.