Irak ve Suriye’nin Terörizmle Savaş İttifakı

  • 27 Ağustos 2016
  • 795 kez görüntülendi.
Irak ve Suriye’nin Terörizmle Savaş İttifakı

Velid Muallim Perşembe akşamı Bağdat’ta Irak cumhurbaşkanı Fuat masum, başbakan Haydar Ebadi ve dış işleri bakanı İbrahim Caferi’yle bir araya gelip, Suriye ve Irak milli güvenliğini tehdit eden terör örgütleriyle ortak cephede mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

İRİB’in haberine göre Irak dış işleri bakanı İbrahim Caferi ise bu görüşmede dünya toplumun terörizmin saldırı ateşi ve tehditleriyle karşı karşıya geldiğini, Irak ve Suriye’nin uluslar arası terörizm tehditlerinin ilk safında yer aldığını ve terörizmle savaş ittifakını daha bir geliştirmeleri gerektiğini söyledi. Caferi, Irak’ın terörizme karşı zaferinin terör saldırılarından can ve mal kaybına uğrayan bütün ülkelerin terörizmle mücadelesinin zaferi sayıldığını, Suriye’de de terör örgütlerinin imhasının Suriye’nin zaferi ve barış ve güvenliğinin sağlanması anlamında olacağını belirtti.

Suriye dış işleri bakanı Velid Muallim Şam ve Bağdat’ın terörizmle mücadelede ortak cephede bulunduklarını, her iki komşu ülke yönetimlerinin kendi halklarını tekfirci terör saldırılarına karşı korumaya çalıştıklarını vurguladı. Suriye halkı ve hükümeti mart 2011 yılından beri ve Irak haziran 2014 yılından beri selefi vahhabi terör örgütlerinin kanlı ve yıkıcı saldırılarıyla karşılaşmış bulunuyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.