Irakçı Amano ile Viyana’da görüştü

  • 25 Nisan 2017
  • 1.155 kez görüntülendi.
Irakçı Amano ile Viyana’da görüştü

Uluslararası ve hukuki işlerden sorumlu İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakan yardımcısı Abbas Irakçı, UAEA genel başkanı Yukio Amano ile Ajans’ın Viyana’daki binasında görüştü.

İRİB’in bildirdiğine göre, Bercam sürecini inceleyen komite başkanlığını da yürüten Abbas Irakçı ayrıca pazartesi günü Bercam komitesinde Rusya heyeti başkanı ile de Viyana’da bir araya geldi.

Irakçı, Bercam ortak komisyonu 7.oturumuna katılmak üzere bir heyet başkanlığında Avusturya’nın başkenti Viyana’ya gitti.

Bercam ortak komisyonu 7.oturumu dün İran, 5+1 grubu ve AB yüksek temsilcisinin katılımı ile Viyana’nın Coburg otelinde çalışmalarına başladı.

İran Dışişleri Bakan yardımcısı daha önce yaptığı açıklamada, 3 günlük oturumda Amerika’nın Bercam sürecinde tüm sabotajları ve geciktirmelerinin gündeme getirileceği ve işin takipçisi olacaklarını belirtmişti.

Bu arada Kazakistan’ın 3 yıllık bir sürede 950 kilo sarı kek satın alma isteğinin 5+1 üyelerinden olan İngiltere tarafından reddedilmesi ise Bercam ortak komisyon oturumunun diğer çalışma konusudur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.