Irakçi: İki aşamalı anlaşma olmaz…

  • 21 Şubat 2015
  • 828 kez görüntülendi.
Irakçi: İki aşamalı anlaşma olmaz…

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve nükleer baş müzakereci, müzakerelerde iki aşamalı bir anlaşmanın söz konusu olamayacağını ve nihai anlaşmanı tek aşamalı olması gerektiğini bildirdi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve nükleer baş müzakereci Abbas Irakçi, müzakere süreci, detayları tartışma aşamasına geldiğini belirtti.

Irakçi, bir yıl süren müzakerelerin ardından şimdi tüm detayları tartışma aşamasına gelindiğini, İran nihai anlaşmanın hem genel başlıkları ve hem detayları içermesini amaçladığını kaydetti.

Irakçi ayrıca, bu çerçevede Cumartesi günü Amerikalı heyetle müzakereleri sürdüreceklerini, Pazar günü de 5+1 heyetleri ile bir araya geleceklerini vurguladı.

İran heyeti baş müzakerecisi, Cuma günü İran ve ABD müzakere heyetlerinin dışişleri bakan yardımcıları ve uzmanlar düzeyinde görüşme yapıldı bu görüşmeler bugün de devam etti ve Pazar günü ise İran ve 5+1 Grubu temsilcileri bir araya geleceği haberini vererek, “İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry arasında ise Pazar ve Pazartesi günü ikili görüşme düzenlenecek” diye açıklamada bulundu.

Dün Cuma günü İran ve ABD müzakere heyeti arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ayrıntıları dışarı verilmese de, İran’ın sahip olduğu santrifüjlerin sayısı ve işleyişi ve ayrıca İran’a karşı uygulanan yaptırımların bu görüşmelerin ana maddesini oluşturduğu belirtiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.