Irakçi, İran’a yönelik yaptırımların iptaline vurgu yaptı

İran’ın nükleer müzakereci heyetinin üst düzey üyelerinden Abbas Irakçi, Batı’nın İran’a yönelik tüm yaptırımlarının iptaline vurgu yaptı.
Irakçi bugün, Viyana’ya gitmeden önce İrib muhabirine yaptığı açıklamada, İran ile 5+1 grubu arasında varılacak anlaşma uyarınca, İran’a karşı tüm yaptırımların iptal edilmesi gerektiğini belirtti.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Irakçi, askeri ve kritik merkezlerinin denetilmesinin, İran’ın önemli kaygılarından biri olduğunu ifade ederek, kuşkusuz hiçbir ülkenin yabancılara böyle bir şeye müsaade etmediğini ve İran’ın da askeri merkezlerinin denetilmesini kabul etmeyeceğini kaydetti.
İranlı müzakereci, ayrıca varılacak anlaşmada, İran’ın taraf olduğu uluslar arası anlaşma uyarınca üstlendiği yükümlülükler dışında hiçbir şeyin sonsuza kadar geçerli olmayacağını ve İran’ın kabul etmeyeceğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.