Irakçi: Nihai anlaşma metninin yazılımı iyi ilerliyor

  • 25 Nisan 2015
  • 894 kez görüntülendi.
Irakçi: Nihai anlaşma metninin yazılımı iyi ilerliyor

İran İslam cumhuriyeti nükleer müzakereci heyeti üst düzey üyesi, 5+1 ile kapsamlı nihai anlaşma yazma işlemin iyi ilerlediğini söyledi.
İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakan yardımcısı ve nükleer müzakereci heyet başkanı Seyit Abbas Irakçi Viyana’da İRİB muhabirine bu bağlamda yaptığı açıklamada, metin yazılış işlemin başında olduklarını, çalışmaya başlama ve çerçevesinin belirlenmesi konusunda bir derlemeye varmak sürecinin biraz yavaş olduğunu fakat genelde çalışmaların iyi ilerlediğini söyledi.
Seyit Abbas Irakçi, metin yazılışının hangi konu ile başlayacağına dair sorusuna, İran’ın bu turdaki önceliğinin, yaptırımlar, boyutları ve detayları olduğunu, anlaşma metnin yazılışının da bu alanda olduğu, hali hazırda da bu işle meşgul olduklarını söyledi.
İran dışişleri bakan yardımcısı ayrıca Amerika’nın yaptırımların kaldırılması ile ilgili oluşturduğu şüphelerin ele alınıp alınmadığına da verdiği yanıtta, hem Amerika ve hem Avrupalı tarafların aydınlatıcı iyi açıklamalarda bulunduklarını, kongre’de onaylanmakta olan yasa ile ilgili de yararlı görüşlerin beyan edildiğini söyledi.
Irakçı ayrıca Viyana’daki bu tur görüşmelerin bu akşam 5+1 temsilcilerin katılımı ile sona ereceğini de sözlerine ekledi.009

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.